Sedan 1992 har vi drivit café i den gamla körstugan på gården. Med åren har det blivit en välbesökt tillflyktsort för den som vill köpa ost eller frossa i läckra bakverk, eller kanske bara titta på fåren.

 

öppettider

15 juni - 15 augusti: öppet dagligen mellan 11.00 - 17.00.

10 december - 15 mars: caféet är stängt under vintern.

Övriga året: öppet lördagar & söndagar mellan 13.00 - 17.00

För större grupper håller vi öppet efter beställning.

Ostar, hällbrödsbak och hemlagade bakverk

Vi öppnade Ostkaféet 1992 som en gårdsbutik när det blev för komplicerat att sälja osten från köket. Samtidigt som vi gjorde om den gamla körstugan valde vi att mura upp en vedeldad bakugn, där vi gräddar ett hällbröd som vi tycker passar väldigt bra till våra ostar. Körstugan användes för om åren till övernattning för de som körde kol med häst och vagn till Bredsjö Hytta. 

Vi har försökt skapat en atmosfär av ”det gamla lantliga storköket” där bakugnen står mitt i stugan. Det som bakas och gräddas görs efter behov och om ni har tur känner ni värmen från bakugnen vid ert besök.

Handla ost

I butikens ostdisk kan du köpa olika lagringar av Bredsjö Blå, potkäs och vår egen fetaost. Vi plockar gärna fram olika varianter för provsmakning och berättar om hur de olika lagringarna skiljer sig åt.

Fika

Hos oss kan ni fika eller äta en god smörgås. Vi månar mycket om det genuina mathantverket, därför bakar och gräddar vi alla tårtor, kakor, bullar och bröd från grunden.

Att göra

Runt gårdsbutiken finns lantgården där ni kan besöka djuren, ströva omkring och uppleva en lantlig idyll. Runt klockan tre under sommaren, hämtas fåren in till mjölkning. Ni får gärna kika in i lagården och se hur mjölkningen går till. Finns det tid kanske du kan prova att mjölka till och med. Mejeriet och ostlagret håller vi däremot stängt för besökare, eftersom vi har strikta hygienkrav.

Vill man ta en längre tur så finns det ett friluftsmuseum några hundra meter bort. Finnstigen, som det heter, visar hur svedjefinnarna levde i trakten från slutet av 1500-talet och hur deras byggnationer utvecklades fram till 1800-talet. Några gånger under sommaren håller man också ett teaterspel för att visa svedjefinnarnas historia.